Glutensiz Yemek Tarifleri

Çikolata Kaplı Cevizli Atıştırmalık

Ceviz ceviz olalı böyle buluşma görmedi. Omega-3 yağının bizim için ne kadar önemli olduğundan daha önde bahsetmiştim. Hem büyüklerimiz boşuna dememiş ceviz ye de beynin çalışsın.

Gerekli Malzemeler:

– 1 yk Hindistan cevizi yağı
– 1 yk Ham kakao
– 1 tk bal ( ya da hurma püresi )
– Ceviz

Hazırlanışı:

Katı halde olan hindistan cevizi yağını ısıtıp eritiyoruz daha sonra kakao ve balı karıştırıyoruz. Cevizleri bir çatal yardımıyla çikolataya bulayıp yağlı kağıdın üzerine diziyoruz. Dolapta çikolata donana kadar bekletiyoruz. ( Dilersen bitter çikolata da eritip kullanabilirsin )

10 dk kendi çikolatanı yaptın tebrikler..

 

Instagram @neslihanulkutas

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir