Glutensiz Yemek Tarifleri

Çiğ İncirli Barlar✴️

Instagramın sevmediğim özelliklerinden biri de özenle hazırladığınız ve fotoğrafladığınız bir tarifinizin hep geriye gitmesi ve bulmak istediğinizde zorlanmanız Sanırım bu yüzden de #tbt diye birşey çıkmış ki işe yarıyor bence
Bu nefis tarifimi de unutmamalıyız diyorum ve geçen sene Ayvalık’tayken, tazecik Ege incirleriyle hazırladığım bu tarifimi tekrar Ayvalık’tan sizlerle paylaşıyorum


Malzemeler;
✴️1 su bardağı çiğ kaju
✴️yarım su bardağı kavrulmuş fındık (daha lezzetli oluyor )
✴️2 y.k ham kakao
✴️2 y.k hurma püresi
✴️1 y.k portakallı tarçınlı keçiboynuzu özü (olmasa da olur ama olursa da ağızlarda şenlik olur )
✴️1 tatlı kaşığı h.cevizi yağı
✴️Üstü için tazecik incir
✴️yarım su bardağı ikiye bölünmüş fındık

Hazırlanışı;
Öncelikle kajuyu ve fındığı iyice ufalanana kadar robotumdan geçirdim. Ardından kalan malzemeleri de ekleyip bir hamur elde ettim. Toplanan ama vıcık olmayan bir hamur olmalı. Hamurun tutması için biraz su ekleyebilirsiniz Bu hamura yarıya bölünmüş olan fındık parçalarından ekledim ve karıştırıp yağlı pişirme kağıdı ile kapladığım kalıbımın dibine yaydım. Dondurucuda 10 dakika kadar beklettim. Ardından tazecik Ayvalık incirlerimi ince ince dilimleyip üstüne koydum ve tekrar 10 dakika kadar beklettikten sonra afiyetle yedik
Buzdolabında bekledikçe güzelleşti
Tarifi benden, yapması sizden ‍♀️

 

Instagram @ayse_kadaifci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir