Kaydedip, paylaşırsanız çok çok kalp benden sizlere ❤️❤️❤️
Kullandığım un ve tatlandırıcı sizin için uygun değilse değiştirebilirsiniz. Glutensiz un karışımınızı nasıl hazırlayacağınızı en altta belirttim. Farklı şekillerde pişirdim bu kurabiyeyi. Eğer rulo yaparak, elmalı kurabiye gibi pişirmeyeceksiniz içine yine aşağıda belirttiğim iksirden eklemenize gerek yok.
Malzemeler:
3 su bardağı glutensiz yulaf unu
3 y.k tepeleme katı şekilde sade yağ
1 çimdik tuz
2 y.k hurma suyu veya dilediğiniz başka bir tatlandırıcı( sorunuz olursa yorumlara bekliyorum )
1 tatlı kaşığı tepeleme iksir (tarifi )
1 soğuk yumurta
1/2 su bardağı ufalanmış ceviz
1/2 su bardağı minik doğranmış kuru üzüm
Hazırlanışı:
Un ve tuz bir kaba alınır içine dolaptan çıkarttığımız soğuk halde olan yağ küp küp doğranarak eklenir ve ıslak kum kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. İçine tatlandırıcı ve soğuk yumurta da eklenerek bir hamur elde edilir. Hamura en son ceviz ve üzüm de eklenir ve elde minik toplar şeklinde yuvarlanır. Tepsi üstüne ızgara tel yerleştirilir ve onun üstüne yağlı pişirme kağıdı konulur. Top şeklindeki hamurlar dizilir. 150 derecede turboda kızarıp renk alıncaya kadar pişirilir. Bu şekilde pişirince kurabiyelerin altları da yanmaz
Kendi GLUTENSİZ UNU nu nasıl hazırlarsın
Çok yoğun glutensiz unlar;
Badem unu, amarant unu, çiğ karabuğday unu, baklagil unları, H.cevizi unu, teff unu
Orta yoğunlukta unlar;
Glutensiz yulaf unu, darı unu, kinoa unu, sorgum unu, esmer pirinç unu, siyah pirinç unu…
Hafif yoğunlukta unlar (nişastalar )
Tapyoka, mısır, patates, arrowroot…
Kendi glutensiz un karışımın için;
✅350 gr orta yoğunlukta un, 350 gr çok yoğun un, 150 gr hafif yoğunlukta un
✅700 gr orta yoğunlukta un, 150 gr hafif yoğunlukta un
Karışımını kendi tüketebildiğin unlar çerçevesinde kendin hazırla ve kavanozda muhafaza et, sonra da tariflerinde kullan
Kıvam arttırıcı iksir için:
40 gr Chia tohumu
40 gr öğütülmüş keten tohumu
20 gr Karnıyarık otu tozu
Bu 3 malzemeyi karıştır ve bir kavanozda muhafaza et
Instagram @ayse_kadaifci