Gerekli Malzemeler:

  • 3 Adet Olgun Muz
  • 3 Adet Yumurta
  • 1/2 Su Bardağı Hindistan cevizi tozu
  •  3 yemek kaşığı ham kakao ( dark kakao da olur) veya kakao yerine keçiboynuzu tozu, unu da kullanabilirsiniz
  • 2 yemek kaşığı bal veya pekmez veya keçiboynuzu özü. ( muzlarınız yeterince olgun değilse 3 yemek kaşığı kullanın)

Sosu İçin :

  • 1 Su Bardağı Süt ( inek sütü veya bitkisel bir süt çeşidi kullanabilirsiniz.) Ben badem sütü kullandım

Hazırlanışı:

1) Muzları eziyoruz.
2) Üzerine yumurtaları ekliyoruz.
3) Mikserle çırpıyoruz.
4) İçerisine süt hariç diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpıyoruz. 
5) Küçük veya orta boy bir borcama döküyoruz.
6) Önceden ısıtılmış 180 santigrat derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
7) Piştiğinde üzerine bir bardak sütü döküyoruz. 
8) Sütü çektiğinde servise hazır.
Ben dolapta biraz soğutup üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yaptım. Afiyet Olsun.

Instagram @melisgonden