Merhabalar? yumuşacık kek ? üzeri bol krema ve en üstte ganaj? Dikkat bu post fazla ? çikolata içerir. ?☺️ buyrun tarife.

Gerekli Malzemeler:

  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (İçim laktozsuz)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao( Mina Glutensiz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un (Söke glutensiz un) (kontrollü ekliyoruz)
  • Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
  • Krema için: 1 su bardağı süt, 2 paket krem şanti (Mina Glutensiz), 1 tatlı kaşığı sürülebilir çikolata (Nutella)
  • Ganaj için: 200 gr krema ve 200 gr sütlü çikolata (Mabel kullandım)

Hazırlanışı:

Kremayı ocakta ısıtıyoruz, kaynama noktasına gelmeden ocaktan alıyoruz, çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz, un hariç kalan kek malzemelerini ekleyip karıştırıyoruz. Unu da ekleyip 2 dk kadar çırpıyoruz. Yağlanmış kalıba kek hamurunu boşaltıp önceden ısınmış 190 derece fırında pişiriyoruz Fırından çıkarır çıkarmaz 1 su bardağı sütü üzerine gezdirerek döküyoruz. 1 paket krem şantiyi yarım bardak sütle çırpıyoruz, içerisine Nutella’yı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Soğuyan kekin üzerine yayıyoruz. Kalan krem şantiyi kalan süt ile çırpıyoruz, krem şantinin üzerine ikinci kat krem şantiyi şekil vererek ekliyoruz, en üste ganajı gezdirip 2-3 saat buzdolabında bekletip servis yapıyoruz. Afiyet olsun ?

Instagram @glutensizhayat_aymois