Glutensiz Yemek Tarifleri

Bol Fındıklı ve Çikolatalı Kıtır Kurabiye

Glutensiz ❌ Rafine şekersiz ❌ süt ürünsüz(sade yağ süt ürünü içermez❗️) Fazla lezzetli Kıtır

Malzemeler;
100 gr sade yağ (oda ısısında)
1/2 su bardağı H.cevizi şekeri
1 yumurta
1,5 su bardağı glutensiz un karışımım(en altta nasıl hazırladığımı bulabilirsiniz, böylece kendi karışımınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz )
1 çay kaşığı karbonat
karbonatı aktive etmek için 2-3 damla limon veya 1 tatlı kaşığı organik elma sirkesi
1 su bardağı pirinç fındık
1 su bardağı bıçakla iri kıyım kesilmiş kavrulmuş fındık
1 su bardağı iri kesilmiş %70 bitter çikolata

Hazırlanışı;
Yağ ile şeker güzelce mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır ardından yumurta eklenir. Un karışımı ve diğer malzemeler de eklenir ve bir karışım elde edilir. Bu karışım bir dondurma kaşığı yardımıyla yağlı pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir. 160 derecede turboda 20-25 dakika arası pişirilir. Fırından çıkartınca soğuması beklenir ve kıtır kıtır yenilir

Kendi GLUTENSİZ UNU nu nasıl hazırlarsın

Çok yoğun glutensiz unlar;
Badem unu, amarant unu, çiğ karabuğday unu, baklagil unları, H.cevizi unu, teff unu
Orta yoğunlukta unlar;
Glutensiz yulaf unu, darı unu, kinoa unu, sorgum unu, esmer pirinç unu, siyah pirinç unu…
Hafif yoğunlukta unlar(nişastalar )
Tapyoka, mısır, patates, arrowroot…

Kendi glutensiz un karışımın için;
✅350 gr orta yoğunlukta un, 350 gr çok yoğun un, 150 gr hafif yoğunlukta un
✅700 gr orta yoğunlukta un, 150 gr hafif yoğunlukta un
Karışımını kendi tüketebildiğin unlar çerçevesinde kendin hazırla ve kavanozda muhafaza et, sonra da tariflerinde kullan

 

Instagram @ayse_kadaifci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir