Gerekli Malzemeler: 500 gr süzme yoğurt 5 yemek kaşığı bal 1 – 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi Freshbak karışık meyve (dondurularak kurutulmuş meyveler) Hazırlanışı: Yoğurdun içine bal eklenir, mikser veya elle çok iyi şekilde karıştırılır. Karışım bir tepsiye yerleştirilir, üstüne yulaf ezmesi eklenir, üstüne de Freshbak karışık meyve parçacıkları eklenir. 4 saat buzlukta dondurduktan sonra, […]
Gerekli Malzemeler: 2 yemek kaşığı Chia tohumu ½ su bardağı su 1 adet kabak 2 adet havuç 1 çay kaşığı tuz 1 tutam maydanoz 1 adet taze soğan 1 tutam dereotu 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı paprika 1 çay kaşığı karabiber ½ çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı kinoa unu Hazırlanışı: Chia […]
Çölyak Hastalığı Nedir? Çölyak hastalığı, buğdaya olan hassasiyetin başlıca örneğidir. Ayrıca çölyak vakaları son elli yılda dört misli artmıştır ki bu da buğdayın bu dönemde geçirdiği değişimleri yansıtmaktadır. Yirmi beş yaşına kadar çölyak hastası olmamanız, kırk beş yaşında bu hastalığa tutulmayacağınız anlamına gelmez ve hastalık bağırsak faaliyetlerini bozmanın yanı sıra giderek başka belirtiler de göstermeye […]
Gluten nedir? Buğday arpa ve çavdarın içerisinde bulunan bir proteindir. Teknik olarak, gluten, glutenin ve buğdayda bulunan bir prolamin türü gliadin proteinlerinden oluşmaktadır. Bu proteinlerin ince bağırsak yüzeyine zararlı etkileri vardır. Gliadin bazı tahılların yapısında bulunan glutenin zararlı kısmıdır. Gliadin barsak içini döşeyen dokularda iltihaba neden olarak besinlerin emilmesini bozar. Gluten İngilizce “Glue” kelimesinden gelmektedir. Yani […]