Glutensiz Yemek Tarifleri

Badem Unlu Cevizli Ekmek

Glutensiz, mayasız, vegan ekmek✅️İddia ediyorum böyle lezzetli ekmek yok👌Aşırı lezzet içerir 😍

Gerekli Malzemeler:
⭐️2 su bardağı çiğ karabuğday unu
⭐️1 buçuk su bardağı badem unu (Çiğ bademi rondoda çekerek te yapabilirsiniz)
⭐️1 su bardağı ceviz içi
⭐️2 su bardağı su
⭐️1 tepeleme yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
⭐️1 çay kaşığı tepeleme karbonat
⭐️1 yemek kaşığı elma sirkesi
⭐️1 tatlı kaşığı tuz
⭐️1 tatlı kaşığı hurma özü( pekmez veya hurma suyu)
⭐️5 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
⭐️Ceviz, susam

Hazırlanışı:
Çiğ karabuğday unu, badem unu, karnıyarık tozu ve tuz iyice karıştırılır. Diğer yanda su, zeytinyağı ve elma sirkesinde aktive olmuş karbonat karıştırılır. Sonra videodaki gibi sıvılarla kurular karıştırılır ve 10 dk yoğurulur.Elimize cok az zeytinyağı dökerek hamurumuza dikdörtgen sekli verilir ve fırın kabımıza koyulur (fırın kalıbimin ölçüsü 20×12)üzeri ceviz ve susam ile süslenir. Sonra üzeri örtülü bir şekilde 180°de önceden ısıtılmış fırında 47 dk pisirilir. Sonra kapagi çıkarılır ve 13 dk daha kapaksiz pişirilir. Kapaklı fırın kabı olmayanlar direk kapaksiz pişirebilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

 

Instagram: @fit_suncooky

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir