Bu akşam menüde “grain bowl” var. Yani içinde tahıl olan kaseler… Hızlıca hazırlayabileceğiniz, şık ve besin değeri yüksek bir öğün arayışında gönül rahatlığıyla elinizin gidebileceği bir tarif. Bu kaselerin amacı; hem hızlı, hem doyurucu, hem de besleyici bir öğün elde etmek ve aynı kasede pek çok lezzeti buluşturabilmek.
Glutensiz beslenenlerin grain bowl hazırlarken kullanabilecekleri tahıllardan bazıları; kinoa, nohut, fasulye, mercimek gibi tahıllar. Aslında karabuğday da pek çok insan tarafından tahıl olarak biliniyor ama aslında karabuğday kazukulağıgillerden bir bitki. Tarifteki bu kasedeki tahıl ise kinoa.
Gerekli Malzemeler:
- 1 kase süzme yoğurt
- Yarım su bardağı pişmiş karabuğday ( önce biraz soteleyin, sonra ılık su koyup kapağını kapatın ve pilav gibi pişirin )
- Yarım su bardağı pişmiş kinoa ( protein )
- 1 adet küçük turp
- Yarım olgun avakado ( sağlıklı yağ )
- 1 adet kayısı yumurta ( protein )
- Nane
Hazırlanışı:
Öncelikle karabuğday ve kinoayı pişirin. Daha sonra süzme yoğurdu sunum yapacağınız derin kasenin en altına alın. Yoğurdun üstüne önce karabuğdayı, sonra kinoayı koyun. Son olarak avakado, yumurta, turp ve naneyi de kaseye alarak dilediğiniz gibi süsleme yapın. İşte bu kadar.
Bu ve bunun gibi kaseler hazırlayarak bir öğününüzü besleyici bir şekilde geçirebilirsiniz. Ayrıca misafilerinize sunmak için de harika bir tercih olacaktır.
Instagram: @glutensizbeslenmek