Glutensiz Yemek Tarifleri

Anneler Günü Pastası

❤️‍ ❤️‍ ❤️‍ Rafine şekersiz ✅ Glutensiz ✅ Süt ürünsüz✅

Malzemeler (pandispanya için)
❤️‍ 3 yumurta (oda ısısında)
❤️‍ 1 çimdik tuz
❤️‍ 30 g badem unu (yerine çiğ karabuğday unu veya baklagil unu kullanabilirsiniz)
❤️‍ 20 g + 2 y.k silme glutensiz yulaf unu (yerine Kinoa unu, pirinç unları veya sorgum unu kullanabilirsiniz)
❤️‍ 25 ml süt (bitkisel veya normal) ya da su
❤️‍ 20 ml zeytinyağ (yerine susam yağı veya H.cevizi yağı da kullanabilirsiniz)
❤️‍ 2 y.k dut kurusu unu veya H.cevizi şekeri ya da hurma tozu
❤️‍ 4 y.k hurma balı veya hurma özü ya da organik elma suyu konsantresi
❤️‍ 1 çay kaşığı karbonat, 1 y.k sirke veya 3-4 damla limon ile aktive edilmiş

 

Hazırlanışı:
Yumurta sarıları ile beyazları ayrılır. Beyazları yüksek devirde kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Yumurta sarılarının içine sıvı malzemeler eklenir ve bir spatula yardımıyla yavaş yavaş yumurta beyazlarına eklenir. Unlar da bir kapta karıştırılır ve tel süzgeç yardımıyla karışıma yavaş yavaş eklenir. Elde edilen hamur karışımı ikiye bölünür ve yarısına 1 tatlı kaşığı tepeleme pancar tozu eklenir lakin videoda da gördüğünüz gibi hamur çiğ iken renk farkı çok belliydi, pişince maalesef renk farkı kalmadı ‍♀️Bu da güzel bir tecrübe oldu Yağlanmış olan 14,5 cm lik kek kalıplarına hamur paylaştırılır. Fırında 160 derecede turboda kürdan testi ile pişirilir.
Pişen ve soğuyan keklerin arasına rafine şekersiz dilediğiniz meyve püresi sürülür. Ben kuşburnu marmeladı sürdüm.
Dış kaplama için ise, içinde katkı maddesi olmayan konserve şeklindeki 400 ml H.cevizi sütünü 1 gece buzdolabında beklettim ve yağlı kısmı üste çıktı. Derin dondurucuda 10 dak metal bir kaseyi beklettikten sonra içine kremayı ve 1 y.k sıvı bir tatlandırıcı ekleyerek mikserle çırptım.
Süsleme için dondurularak kurutulmuş böğürtlen ve ahududu kullandım.

Afiyet olsun ❤️‍

 

Instagram @ayse_kadaifci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir