Eğer evdeysem, bişeyler yapmadan duramıyorum ?.. Uzun süredir elimde olan acıbadem ununu değerlendireyim dedim.. Çok basit bir tarif, üşenmeyin deneyin..
Gerekli Malzemeler:
•75 gr acıbadem unu (2/3 su brd)
•2 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
•1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
•1 yumurta
•1 tatlı kaşığı stevia tozu
•1 çay kaşığı karbonat
•2 yemek kaşığı su
Hazırlanışı:
▪Ben acıbademi kuruyemişçiden alıp kendim öğütmüştüm (çiğ ve kabuklu olarak.. Elinizde kabuksuz ve normal badem unu varsa acıbadem aroması ilave edebilirsiniz.
▪Bir de aldığı su miktarı farklılık gösterebilir, ilave ya da azaltma gerekebilir..
▪Hindistan cevizi yağı, katı halde ve tepelemeydi, sizin ki sıvı ise 2 kaşık olabilir..
▪Malzemelerin hepsini karıştırdım hamur yaptım.. Ele çok hafif yapışabiliyor.. Avcumu hafif yağlayıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye dizdim.. Üzerlerine birer badem sapladım..
165° C de 15-20 dakikada pişiyor.. Üzeri çatlamışsa olmuştur.. Toplam 10 adet çıktı.. Makroları hesaplayabilirsiniz bu şekilde..
Instagram @eatvefit